09.05.2024
ANA SAYFA HAKKIMIZDA RESİM GALERİ LİNKLER İLETİŞİM ÜYELER
 
     
 
 

Konular
   Tarihçe
   Efeler
   Ödemiş Mahalleri ve Muhtarları
   Turistik Yerler
   Ödemiş Yemekleri
   Ekonomi
   Ödemişli Sporcular
   Siyaset-Politika
   Etkinliklerimiz
   Ödemişli Akademisyenler
   Ödemişli Siyasetçiler
   Ödemişli Sanatçılar
   Ödemişli Askerler
   Ödemişli Diplomatlar
   Ödemişli Gazeteciler
   Ödemişli İş İnsanları
   Kaybettiklerimiz vefat eden Ödemişliler
   Ödemiş Ürünleri
   Ödemişli Hukukçular
   ÖDEMİŞLİ KİŞİLER VE ANILARI
   ÖDEMİŞLİ ZANATKARLAR
   ÖDEMİŞLİ GAZILERİMİZ
   ÖDEMİŞLİ ŞEHİTLERİMİZ
   ödemişli egitimciler
   ÖDEMİŞTE KAYMAKAMLIK YAPANLAR
   Ödemişli TV Program yapımcıları
   Arşiv

Üye Girişi
E-Mail :

Şifre :

Şifremi Unuttum Yeni Üye

Hesabım


Yazarlar

Reklamlar


ÖDEMİŞTE YAŞANMIŞ BÜYÜK BİR AŞK HİKÂYESİ
HABERİ PAYLAŞ : Google'da Paylaş



ÖDEMİŞTE YAŞANMIŞ BÜYÜK BİR AŞK HİKÂYESİ (Anlatan aşkın kadın kahramanı Melek.)
Büyük bir aşkın, sevginin ve sevdanın gerçek hikâyesidir bu. Köy nedir hiç bilmezdim. İlk defa Bayındır Canlı köyünü gördüm hayatımda. Ayağımda 7 santim topuklu ayakkabılar, üzerimde marka kıyafetler. Eşeğe de ilk bu köyde bindim, binmem ile düşmem bir oldu. Canımdan çok sevdiceğim Ödemişli’m, Ödemişin bir köyündendi. Bunları öğrenmem gerekiyordu. O'nun köyü şimdi baraj olmuş. Nasıl unuturum Ödemişli’m seninle Gölcük yaylasında Haziran yağmurlarında yalınayak el ele yürüdüğümüzü.
Ödemişli'min ilk tayini bizim şehrimize çıkmıştı. O zaman tanıştık. Hafta sonları birlikte kırlara gider, piknikler yapardık. Ödemiş'ten ailesi geldiğinde onlarla ben ilgilenirdim. Ne çok sevmişlerdi beni. Halen Ödemişli’min annesi bana sarı gelin der. Gerçek gelinleri olamadım ama kalplerinin gelini oldum. Canım annem (sevdiğim erkeğin annesi) senede veya iki senede bir yurt dışından geliyorum. Bu şubat ayında geldim. Yanılmıyorsam Ödemiş Saraçoğlu caddesiydi. Ödemiş köftesi aldım. Hanımların yaptığı çıtır diye bir dükkandan pasta börek aldım. 3 Eylül hasta hanesinin karşısında bankamatiklerin orada bir bayan kendi tezgâhında otlu gözlemeler yapıyordu onlardan aldım. Hürriyet mahallesine anneme gittim. Camdan beni görünce yüzünde güller açtı. Sen sağlıklı uzun yaşa canım annem.

O zamanlar daha çok gencim. (30 yıl önce) Şimdi baraj olmuş. Beydağ tarafında bir köydeyim. Tavuk mu, horoz mu bilmem; kestiler önüme koydular pişir diye o zamanlar. Ben ne bilirim. Kıymetli misafire kesilirmiş horoz. Bizim eve temizlik ve yemek için yardımcı bayan gelirdi. Evimize tüyleriyle bir tavuk asla girmemiştir. Yemek yapmasını da hiç bilmem. Herkes tütün toplamaya gitti. Ben tavuğa tavuk bana bakıyor utandığımdan da bilmiyorum da diyemedim. Ogün’de geri döneceğim. Köyden bir araba Ödemiş'e gelirse onunla geleceğim. Dua ediyorum bir araba çıksa da bu tavuktan kurtulsam. Rahmetli babam (sevdiğim erkeğin babası) geldi bir komşu Ödemiş'e gidiyor seni de götürecek hazırlan dedi. Oh dünyalar benim oldu. Adamlar beni gelin diye alırlar mı? En az 7-8 santim topuklu ayakkabı, üzerimde Paris’ten kıyafetler düşünün ben köyde böyleyim. Yıllar sonra anlattım anneme hepsi gülüştü bilmediğini söyleseydin ya dediler. Şivelerini de hiç anlamıyordum defalarca efendim ne dediniz diye soruyordum. Halen bir araya geldikleri zaman konuşmalarının birçoğunu anlayamıyorum.
Ödemişli sevdiceğimin tayini nereye çıktıysa ben senelik izinlerimi orada geçirdim. Şimdiki gençler bilir mi bilmem PTT' de kutu kiralamıştı, oraya mektuplarımı yollar iş yerlerimize PTT den telefon açar saatlerce konuşurduk. Ah gençlik, cuma akşamı işten çıkar, Ödemişli’m hangi şehirde ise onu görmeye gider, pazartesi sabah iş yerine dönerdim. Ben özel bir şirkette çalışıyordum. Şimdi gençlere bakıyorum her ay bir sevgili veya deli gibi seviyorum diye evlenip 1 sene içinde çok kötü kavgalarla ayrılıyorlar. Köyü geziyoruz buğdaylar biçilmiş, samanları toplamışlar, samanların içinde sevişen biz üstümüzde bizi seyreden milyonlarca yıldız. Ah ne büyük mutluluk. O güzel günleri hala içim titreyerek özlemle hatırlarım, gözlerim dolar.

Allah nur içinde yatsın babamın bana gönderdiği kartı hala saklıyorum. Okuma yazma bilmiyordu. Boş bir kartı zarfa koymuş PTT de birisine zarfın üzerine iş adresimi yazdırıp bana bayram kartı yollamış. Amerika'da mastır yapmış arkadaşlara bakın utanın diyorum. Siz yalnızca okumuşsunuz insanlık öğrenmemişsiniz. Babam Ödemiş'ten bana bayram kartı yollamış. İnanın halan bu kartı çok insana gösteriyorum. Babam ölmeden birkaç yıl önce yanına birini alıp beni görmeye geldi. Bana hediyesi köyde ektiği Ödemiş patatesi, evinin önündeki ağaçtan şeftali. Ne yazık ki canım babam ineğini sağarken kalp krizinden vefat etti. Bir ay içinde yurt dışından gelip başsağlığı diledim. 30 yılı geçti hepsi halen ablam, abim.
Bu güzel gönüllü insanlar bana şalvar giyip yazma takmayı, yer sofrasında yemek yemeyi öğretti. Ödemişli’m ile İzmir’deyiz hava çok soğuk vapur ile defalarca karşıdan karşıya geçiyoruz. Birbirimize hasret bitmek bilmeyen sohbet. Ah aşk, Bağdat caddesindeki viski kokan evden Ödemiş'in tütün tarlasına. Hava limanlarının otobüs garlarının dili olsa da söylese. Kavuşurken sevinç gözyaşları, ayrılırken hüzün gözyaşları. Kavuştuğumuzda ayrılmayacakmışız gibi sevişir, vedalaşırken bir daha görüşemeyecek gibi üzülürdük. 34 yıl önce Ödemişli’m ile bir alyans takmıştık hala parmağımda. Evlenemedik. Ödemişli’m ve ailesi ile hala görüşüyorum. Çalışıyorum çok geziyorum fakat ne zaman dinlenmeye, huzura ihtiyacım olsa uçağa binip Ödemiş'e geliyorum. Pazarında geziyorum. Hurşit’ten köfte, otlu gözleme yiyorum. Parkta oturup kumru seslerini dinliyorum. Ödemişli’m bilir iki kadehten birini kendime, diğerini O'nun güzel bakışlarına, kahverengi gözlerine kaldırırım. Ben onu çok sevdim, çok. Ödemişli’m de beni. Kader bu kavuşamadık. Öyle güzel ki özlemi, hala yüreğimi yakar durur. Ne zaman iki sevgili görsem içim cız eder. Sanki biri Ödemişli’m biri de ben. — Ödemiş Merkez'de.
Beğen
Beğen
Muhteşem
Hahaha
İnanılmaz
Üzgün
Kızgın
Yorum YapPaylaş



    Diğer Haberler
  • Ertuğrul Çitil
  • ALİ VAROL
  • Şevki KAYATURAN
  • Hakan Özüçelenk
  • İZZET KOCADAĞ
  • KEMAL TEKİR
  • Yusuf Açıkgöz
  • Doç Dr. Özgür SAVAŞÇI)
  • KADİR ÖZDEMİR
  • NECDET NEYDİM
  • BAYRAM AVCI
  • ALİ SEYMEN
  • OVAKENT’İN SİNEMALI GÜNLERİ Sinemacı Mehmet Yağcıoğlu
  • Mustafa Basmacı
  • ÜLKÜ KESİCİ
  • ÖDEMİŞTE YAŞANMIŞ BÜYÜK BİR AŞK HİKÂYESİ
  • ŞEVKET TEZEL
  • ORHAN VELİ
  • ARİFİN KAHVESİ

  • ANA SAYFA HAKKIMIZDA RESİM GALERİ LİNKLER İLETİŞİM ÜYELER

    © 2014 Bu site İstanbul’daki Ödemişli Efeler Kulübüne aittir.
    Designed by Telmar