26.04.2024
ANA SAYFA HAKKIMIZDA RESİM GALERİ LİNKLER İLETİŞİM ÜYELER
 
     
 
 

Konular
   Tarihçe
   Efeler
   Ödemiş Mahalleri ve Muhtarları
   Turistik Yerler
   Ödemiş Yemekleri
   Ekonomi
   Ödemişli Sporcular
   Siyaset-Politika
   Etkinliklerimiz
   Ödemişli Akademisyenler
   Ödemişli Siyasetçiler
   Ödemişli Sanatçılar
   Ödemişli Askerler
   Ödemişli Diplomatlar
   Ödemişli Gazeteciler
   Ödemişli İş İnsanları
   Kaybettiklerimiz vefat eden Ödemişliler
   Ödemiş Ürünleri
   Ödemişli Hukukçular
   ÖDEMİŞLİ KİŞİLER VE ANILARI
   ÖDEMİŞLİ ZANATKARLAR
   ÖDEMİŞLİ GAZILERİMİZ
   ÖDEMİŞLİ ŞEHİTLERİMİZ
   ödemişli egitimciler
   ÖDEMİŞTE KAYMAKAMLIK YAPANLAR
   Ödemişli TV Program yapımcıları
   Arşiv

Üye Girişi
E-Mail :

Şifre :

Şifremi Unuttum Yeni Üye

Hesabım


Yazarlar

Reklamlar


YÜKSEL BARAN (Emekli Psikoloji Öğretmeni) B
HABERİ PAYLAŞ : Google'da Paylaş



YÜKSEL BARAN
(Emekli Psikoloji Öğretmeni)
Beyzade – Sabri Baran ailesinin beş çocuğundan ikincisi olarak 1943 yılında Ödemiş'te doğdu. Ödemiş İstiklal İlkokulundan sonra Ödemiş Ortaokulunu bitirdi. 1964 yılında da Ödemiş Lisesinden mezun oldu.
Liseden sonra hayat mücadelesine başlayan Baran çeşitli işlerde çalıştı, bir dönem de Tütünde “mavi küf” hastalığı ile mücadeleye katılarak Tarım Kredi Kooperatifinden verilen ilaçları üretip dağıttı, sıtma salgını taramalarına katılıp Zeytinlik ve Gölcük halkından kan örnekleri alarak İzmir'e gönderdi, hastalara kinin ilacı dağıtımında bulundu. Bir süre de Ödemiş sinemalarında “makinistlik” yardımcılığı yaptıktan sonra “Makinistlik Ehliyeti” aldı.
1964 yılında annesini kaybeden Baran, 1965 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümüne başlarken bir yandan da Ödemişli Avukat Tufan Özçayır’ın referansıyla tanıştığı Beyoğlu'ndaki Birsel Film şirketinde 60 TL. Haftalıkla çalışıyor, birçok sinema salonunda da makinistlik yaparak harçlığını kazanıyor, kaldığı öğrenci yurtlarının kirasını ödüyordu.
1970 yılında üniversiteyi bitiren Yüksel Hoca Polatlı Topçu ve Füze Okulunda Yedek Subaylık eğitimini tamamlayıp tayin edildiği Edirne Uzunköprü’de General yaveri iken askerliğini tamamladı.
1968 yılında Samsun Lâdik’te Fen Bilgisi Öğretmenliği yapan sevgili eşi Sabriye Baran Hanımla gerçekleşen nişan töreni 1971 yılında mutlu evlilikle sonuçlandı. Kutsal askerlik görevini tamamlayan Yüksel Bey meslek dersleri branşında Tokat Öğretmen Okuluna, Sabriye Hanım da eş durumundan aynı ile atandı. Tokat’tan Uşak Eğitim Enstitüsüne atanan Baran burada da beş yıl görev yaptı. Şimdi aynı branştaki eşiyle birlikte İstanbul’da diş hekimliği yapan oğulları Hakan (1975) ile yine İstanbul’da İngilizce öğretmenliği yapan kızları Aydan (1978) Uşak’ta doğdular.
Üniversitede aldığı eğitimlerle “Psikolog” unvanı kazanmasına rağmen Yüksel Hoca çok sevdiği öğretmenlik görevini sürdürmeyi tercih etti. 1979’da Ödemiş Lisesine atanan Baran ailesinin kendi memleketlerindeki görevi 15 yıl sürdü.
Son olarak Bornova Anadolu Lisesi ve Mustafa Kemal Liselerinde göre yapan Yüksel Baran ile Bornova Nedret İlhan Ketenci’de görev yapan eşi Sabiye Hanım 1996 yılında emekli oldular. Aile halen Bornova’da ikamet etmektedir. Saygıdeğer Yüksel Baran’a, ailesine ve tüm sevdiklerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyoruz.



    Diğer Haberler
  • M.COŞAN TALU GENEL CERRAHİ UZMANİ
  • AÇILIŞ
  • 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
  • OLCAY SEÇİLİR
  • GENÇ MÜZİSYENİMİZ EKREM BOYLU'YU TEBRİK EDERİZ
  • İstanbuldaki Ödemişli efeler Kulübü

  • ANA SAYFA HAKKIMIZDA RESİM GALERİ LİNKLER İLETİŞİM ÜYELER

    © 2014 Bu site İstanbul’daki Ödemişli Efeler Kulübüne aittir.
    Designed by Telmar