26.04.2024
ANA SAYFA HAKKIMIZDA RESİM GALERİ LİNKLER İLETİŞİM ÜYELER
 
     
 
 

Konular
   Tarihçe
   Efeler
   Ödemiş Mahalleri ve Muhtarları
   Turistik Yerler
   Ödemiş Yemekleri
   Ekonomi
   Ödemişli Sporcular
   Siyaset-Politika
   Etkinliklerimiz
   Ödemişli Akademisyenler
   Ödemişli Siyasetçiler
   Ödemişli Sanatçılar
   Ödemişli Askerler
   Ödemişli Diplomatlar
   Ödemişli Gazeteciler
   Ödemişli İş İnsanları
   Kaybettiklerimiz vefat eden Ödemişliler
   Ödemiş Ürünleri
   Ödemişli Hukukçular
   ÖDEMİŞLİ KİŞİLER VE ANILARI
   ÖDEMİŞLİ ZANATKARLAR
   ÖDEMİŞLİ GAZILERİMİZ
   ÖDEMİŞLİ ŞEHİTLERİMİZ
   ödemişli egitimciler
   ÖDEMİŞTE KAYMAKAMLIK YAPANLAR
   Ödemişli TV Program yapımcıları
   Arşiv

Üye Girişi
E-Mail :

Şifre :

Şifremi Unuttum Yeni Üye

Hesabım


Yazarlar

Reklamlar


halıl rıfat alpay
HABERİ PAYLAŞ : Google'da Paylaş



İzmir’in Ödemiş ilçesinde 1954 yılında doğdu. İlk , orta ve lise tahsilini Ödemiş’te tamamladı . Ege Üniversitesi , Mühendislik Bilimleri Fakültesi’nden 1975 yılında “Makine Mühendisi” olarak mezun oldu. Ege Üniversitesi , Tekstil Fakültesinde lisans fark derslerini (120 kredi) verdikten sonra yüksek lisans yaptı ve İ.T.Ü. ‘de Prof. Mustafa Köseoğlu yönetiminde hazırladığı tezinin kabul edilmesiyle “Tekstil Yüksek Mühendisi” unvanını aldı . Ege Üniversitesi’nde Prof. Dr. Kemal Karhan yönetiminde yaptığı doktora çalışmasını 1980 yılında tamamladı.

Kayseri’de “Birlik Mensucat Fabrikası”nda mühendis olarak 1976 yılında çalıştı. Ege Üniversitesi’nde 1977’de başladığı asistanlık görevini 1983 yılında Uludağ Üniversitesi’nde öğretim üyeliğine atanıncaya kadar sürdürdü . Ege Üniversitesi’nde ; Üniversite Senatosunun kararıyla ve “Doktor Asistan” unvanıyla dersler verdi . 1981 Yılında askerliğini İstanbul’da yaptı.

Uludağ Üniversitesi , Mühendislik – Mimarlık Fakültesi , Tekstil Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi (Yrd. Doç. Dr.) olarak göreve başladığı 1983 Bahar Yarıyılından bu güne kadar dokuma ve tasarım derslerini verdi . Ayrıca U.Ü. Eğitim Fakültesi’nin Tekstil Ana sanat Dalı öğrencilerine 1984 – 1998 yılları arasında ve kuruluşunda görev aldığı Uludağ Üniversitesi , Teknik bilimler Meslek Yüksek Okulunda 1986 - 1991 yıllarında çeşitli dersler verdi.

“Doçent” unvanını 1985 Yılında “Tekstil Teknolojisi” Anabilim Dalında aldı. Uludağ Üniversitesi , Mühendislik – Mimarlık fakültesi , Tekstil mühendisliği Bölümü’nde 1991’de “Profesör” kadrosuna atandı.

Uludağ Üniversitesi’nde 1985 – 1987 ve 1995 – 2007 yılları arasında “Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı” , 2006 yılına kadar “Tekstil Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı” ve 1993 – 1996 yıllarında da “Uludağ Üniversitesi Senatosu Üyesi” olarak görev yaptı.

1988 Yılında İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Türkiye Bilgisayar Kongresi”nde “En İyi Bildiri Başarı Ödülü”nü , 1999 yılında da Fasih İnal anısına Dünya Gazetesi tarafından verilen “Ekonomi Ödülü”nü kazandı.

Bursa’da büyük ölçekli sanayi kuruluşlarına “Kaynak Kullanımını Teşvik Fonu” kapsamında verilecek teşviklerin değerlendirilmesi görevini 1986 – 1997 yılları arasında sürdürdü.
Milano-1983 , Paris-1987 , Hannover-1991 , Milano-1995 ve Paris-1999 “ITMA” Uluslar arası Tekstil Makineleri Fuarlarında tekstil teknolojisindeki gelişmeleri izledi. İtalya , Fransa , Almanya ve İsviçre’deki çeşitli tekstil işletmelerinde ve tekstil makineleri imalathanelerinde araştırma ve incelemelerde bulundu.

T.C. Milli Savunma Bakanlığı tarafından oluşturulan “Teknoloji Panelleri” bünyesinde 2005 yılında kurulan “Toplu Korunma Sistemleri Projesi”ni yönetti.

Uludağ Üniversitesi’nde yönetiminde başarı ile tamamlanmış 5 doktora ve 20 yüksek lisans çalışması bulunan Prof. Dr. Alpay ; doktorasını yönettiği iki “profesör” ve bir “yardımcı doçent” öğretim üyesi ile halen aynı anabilim dalında görevini sürdürmekte olup diğer iki “doktor”dan birisi uluslar arası bir tekstil işletmesinde diğeri de U.Ü. İnegöl Meslek Yüksek Okulu”nda “yönetici” olarak görev yapmaktadırlar.

Prof. Dr. ALPAY evlidir ve doktora yapan bir oğlu ile üniversite öğrencisi bir kızı



    Diğer Haberler
  • M.COŞAN TALU GENEL CERRAHİ UZMANİ
  • AÇILIŞ
  • 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
  • OLCAY SEÇİLİR
  • GENÇ MÜZİSYENİMİZ EKREM BOYLU'YU TEBRİK EDERİZ
  • İstanbuldaki Ödemişli efeler Kulübü

  • ANA SAYFA HAKKIMIZDA RESİM GALERİ LİNKLER İLETİŞİM ÜYELER

    © 2014 Bu site İstanbul’daki Ödemişli Efeler Kulübüne aittir.
    Designed by Telmar