26.04.2024
ANA SAYFA HAKKIMIZDA RESİM GALERİ LİNKLER İLETİŞİM ÜYELER
 
     
 
 

Konular
   Tarihçe
   Efeler
   Ödemiş Mahalleri ve Muhtarları
   Turistik Yerler
   Ödemiş Yemekleri
   Ekonomi
   Ödemişli Sporcular
   Siyaset-Politika
   Etkinliklerimiz
   Ödemişli Akademisyenler
   Ödemişli Siyasetçiler
   Ödemişli Sanatçılar
   Ödemişli Askerler
   Ödemişli Diplomatlar
   Ödemişli Gazeteciler
   Ödemişli İş İnsanları
   Kaybettiklerimiz vefat eden Ödemişliler
   Ödemiş Ürünleri
   Ödemişli Hukukçular
   ÖDEMİŞLİ KİŞİLER VE ANILARI
   ÖDEMİŞLİ ZANATKARLAR
   ÖDEMİŞLİ GAZILERİMİZ
   ÖDEMİŞLİ ŞEHİTLERİMİZ
   ödemişli egitimciler
   ÖDEMİŞTE KAYMAKAMLIK YAPANLAR
   Ödemişli TV Program yapımcıları
   Arşiv

Üye Girişi
E-Mail :

Şifre :

Şifremi Unuttum Yeni Üye

Hesabım


Yazarlar

Reklamlar


Başarının lezzeti
HABERİ PAYLAŞ : Google'da Paylaş



Başarının lezzeti

Cumhur Atış eğitiyor, öğretiyor, yediriyor, dinlendiriyor hatta sigortalıyor bile... Nasıl mı? Ayrıntıları bu yazıda

Güneşin Aynası / Güneş Aynacı

Başarı Eğitim Kurumları'nın kurucusu Cumhur Atış'tan randevu almak ne zormuş. Onu tanıyınca nedenini çok iyi anladım. Bir koltukta 6 - 7 karpuz taşıyan biriyle buluşmak elbetteki zor oluyordu. Cumhur Bey'le, Başarı Grubu'nun lokali Aslanağa Sini Kafe & Restoran'da buluşmaya karar verdik.
Sini açılalı 2 ay geçmiş. Alsancak Kıbrıs Şehitleri 1440 Sokak'taki restorana vardığımızda Cumhur Bey, kızı Belfu ile bizi bekliyordu. Sokağa bakan bir masa seçtik kendimize. Bu küçük dar sokağa, yemyeşil küçük bahçesiyle dinlendirici ve şirin bir hava katmış Sini Restoran ve kafe. İki katlı mekanın alt katı kafe, üst katı da restoran.. Özel lezzetleri tadarken, başladık sohbete.

Bize kendinizi tanıtır mısınız ?
1953 Ödemiş doğumluyum. Babam çiftçiydi ve iş garantisi olsun diye ben ve ağabeyim öğretmen olmaya karar verdik. 10 yıl devlet hizmetinde, matematik öğretmenliği yaptım. Ağabeyimle beraber ders programlarımızı ayarlayıp, sonra konfeksiyonculuğu seçtik. Ardından özel bir dershanede çalışmaya başladım. O dönemde Alsancak'taki ilk Başarı Dersanesini kurdum. 12 ortaktık ama şimdi tek başıma yoluma devam ediyorum.

12 ortakken şimdi yalnız kalmışsınız. Neden bu ayrılma yaşandı ?
1990 - 2001 yıllarındaki ekonomik dengesizlikler, bir çok ortağımla yolları ayırmamıza neden oldu. Ortaklarım benim tempoma dayanamadıkları için ayrıldıklarını söylüyorlar. Çoğuyla hala görüşüyoruz. Ben gerçekten de tam bir işkoliğim. Ancak işsizliğin ne demek olduğunu da bilirim. Beni gülerken pek görmezler. Ama etrafımdakiler bilir ki ben, maaşı dağıttığım gün gülerim, mutluyumdur.

Peki, bir işkolik olarak nelerle uğraşıyorsunuz?
9 dershane, Karşıyaka Başarı İlköğretim, Bornova Anaokulu, İlköğretim ve Lise olmak üzere 4 okul. Reta şirketimize bağlı Reta Reklam Ajansı ve Urla'daki Renk Otel. Bir de Aslanağa şirketimize bağlı catering firması ve Sini Retoran&Kafe. Öğrencilerimizin beslenmesi ve personelimizin dinlenmesi için kurulmuş bir şirket Aslanağa. Türev Yayıncılık ve Matbaacılık'ı da eğitimde kullanılan malzemelerin temini için kurduk. Tüm bunlar için de sigorta şirketi en son Belfu geldi.

Desenize siz bir insanı alıyor, eğitiyor, öğretiyor, yediriyor, dinlendiriyor, sigortalıyor ve topluma armağan ediyorsunuz. Sanırım bu iş sizi mutlu ediyor?
Ben her alanda örnek oluşturacak adımları atmayı seviyorum. Bu kadar çok iş ondan dolayı. Örneğin, Ödemişte bahçe bitkisi işi çok yaygındır. Dört yıl önce Başarı Botanik ismiyle 44 bin ağaçlı araziyi düzenledik.
Bu yıl T.C'nin dört bir yanına yetiştirdiğimiz ağaçları pazarladık. Şu anda Ödemiş'teki en küçük işletme haline geldik adeta. İnsanları cesaretlendirip, örnek olduk anlayacağınız. Sini Restoran'ın önünü süsleyen bu ağaçlarda bizim yetiştirdiklerimizden.
(Cumhur Bey'in fotoğraflarını restoranın önünde, yetiştirdiği ağaçlarla çekiyoruz.) Yukarı çıktığımız da Adanalı usta Erhan Güllüçayır ve arkadaşlarının hazırladığı müthiş lezzetler bizi karşılıyor. Dumanı üstünde bakır tabakta sunulan Tire Köfte ve Ödemiş Köfte, Töngül pide ve Ödemiş salça-domates ve peynirden oluşan benim verdiğim adla peynirli lahmacun. Son nokta, "Aslanağa Kebabı". Cumhur Bey şaşırıyor. "Bunu ben de ilk kez tadacağım" diyor. Meğer ustalar Aslanağa Kebabını bizim için hazırlamışlar ve mönüye yeni eklemişler. Hoş bir sürpriz ve nefis bir tat. Bazı şeyler için söylenir ya! Anlatmakla olmaz yaşamak gerekir. Ben de tadın derim.)

Yemeklerle aranız nasıl? Herhangi bir sağlık probleminiz var mı ?
Her yıl ailece check - up yaptırırız. Çok şükür hiçbir problemim yok. Mangal da et pişirmeyi ve yemeyi severim. Ama yaşım gereği yediğime içtiğime de dikkat ediyorum. O nedenle pişirip, yiyenleri seyrediyorum. Bu da bana keyif veriyor. Ege özellikle Ödemiş ve Tire yemeklerini çok seviyorum.

Peki, bu kadar uğraşın dışında kendinize ayırabildiğiniz zaman oluyor mu?
Beni dinlendiren tek şey, otobanda araba kullanmak. Ancak hızlı değil. Ben normal bir rahatlamayı beceremiyorum. Çalıştığım sürece varım.



    Diğer Haberler
  • M.COŞAN TALU GENEL CERRAHİ UZMANİ
  • AÇILIŞ
  • 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
  • OLCAY SEÇİLİR
  • GENÇ MÜZİSYENİMİZ EKREM BOYLU'YU TEBRİK EDERİZ
  • İstanbuldaki Ödemişli efeler Kulübü

  • ANA SAYFA HAKKIMIZDA RESİM GALERİ LİNKLER İLETİŞİM ÜYELER

    © 2014 Bu site İstanbul’daki Ödemişli Efeler Kulübüne aittir.
    Designed by Telmar