24.04.2024
ANA SAYFA HAKKIMIZDA RESİM GALERİ LİNKLER İLETİŞİM ÜYELER
 
     
 
 

Konular
   Tarihçe
   Efeler
   Ödemiş Mahalleri ve Muhtarları
   Turistik Yerler
   Ödemiş Yemekleri
   Ekonomi
   Ödemişli Sporcular
   Siyaset-Politika
   Etkinliklerimiz
   Ödemişli Akademisyenler
   Ödemişli Siyasetçiler
   Ödemişli Sanatçılar
   Ödemişli Askerler
   Ödemişli Diplomatlar
   Ödemişli Gazeteciler
   Ödemişli İş İnsanları
   Kaybettiklerimiz vefat eden Ödemişliler
   Ödemiş Ürünleri
   Ödemişli Hukukçular
   ÖDEMİŞLİ KİŞİLER VE ANILARI
   ÖDEMİŞLİ ZANATKARLAR
   ÖDEMİŞLİ GAZILERİMİZ
   ÖDEMİŞLİ ŞEHİTLERİMİZ
   ödemişli egitimciler
   ÖDEMİŞTE KAYMAKAMLIK YAPANLAR
   Ödemişli TV Program yapımcıları
   Arşiv

Üye Girişi
E-Mail :

Şifre :

Şifremi Unuttum Yeni Üye

Hesabım


Yazarlar

Reklamlar


ÖDEMİŞ İSTİKLAL İLKOKULU TARİHÇESİ
HABERİ PAYLAŞ : Google'da Paylaş



ÖDEMİŞ İSTİKLAL İLKOKULU TARİHÇESİ
İstiklal İlkokulu Ödemiş’in en eski okuludur.İlk mezununu 1928 yılında vermiştir.Bundan sonra her yıl mezun vermeye devam etmiştir.
Ödemiş İstiklal İlkokulu,Cumhuriyetten önce Ödemiş'te oturan yerli Rumlar tarafından kendi kız çocuklarını okutmak için tam olarak tespit edilemeyen bir tarihte yaptırılmıştır.Aynı okulda 1923’de Cumhuriyetin ilanından sonra Türkiye Cumhuriyeti çocukları eğitim ve öğretime başlamıştır.
29 MAYIS 1919’da Ödemiş ,Yunanlılar tarafından işgal edilince bu okul da Yunanlılar tarafından raptedilmiş ve karakol olarak kullanılmıştır.Okulun karakol olarak kullanılışı İstiklal Savaşının bitimine kadar devam etmiştir.Kurtuluş savaşı sonuçlanıp düşmanlar yurttan atılınca karakol olan bina yeniden okul haline getirilmiştir.Adı da İSTİKLAL İLKOKULU olarak konmuştur.
İstiklal İlkokulunun eski binası kullanılmayacak duruma geldiğinden aynı okulun bahçesine ve kuzeyine yeni bir ilkokul binası yapılmıştır.üç katlı ve kaloriferli olan bu modern bina 02 MART 1973 tarihinde eğitim öğretime açılmıştır.
İstiklal İlkokulu Ödemiş’in en eski okulu olması sebebiyle Ödemiş İlköğretim Müdürlüğü eski adıyla Maarif Memurluğu bu okulda açılmıştır.Çalışmalarını belirli bir süre bu okulda sürdürmüştür.
Okulumuz 1 MAYIS 1996 tarihinden itibaren tüm sınıflara televizyon ve telefon konularak merkezi sisteme geçen Ödemiş’in ilk okuludur.Ders araç gereçleri günümüz son teknolojik gelişmeleri kullanılarak yenilenmiş olup öğrenciler modern ve çağdaş eğitim öğretim olanağına kavuşturulmuştur. 1998-1999 öğretim yılında toplantı salonu ikiye bölünerek derslik haline getirilmiştir.Okulumuzda öğrencilerin yaparak yaşayarak ve görerek eğitim öğretim görmeleri için yoğun çaba sarf edilmektedir.Sportif çalışmalara da büyük önem veren İstiklal İlkokulu uzun yıllar Ödemiş ve İzmir’deki sportif yarışmalarda büyük başarılar elde etmiştir.Okulumuzun spor köşesi kupa ve madalyalarla doludur.
1997-1998 eğitim öğretim yılında İstiklal İlkokulu sekiz yıllık eğitim uygulamasına geçmiş İlk altıncı sınıfını açmıştır. Okulun adı da İSTİKLAL İLKÖĞRETİM OKULU şeklinde değişmiştir.
2012-2013 eğitim öğretim yılında 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesi sebebiyle okulumuz (ilk dört) Ödemiş İSTİKLAL İLKOKULU ismini almış ve normal eğitime geçilmiştir.

Otomatik alternatif metin yok.



    Diğer Haberler
  • M.COŞAN TALU GENEL CERRAHİ UZMANİ
  • AÇILIŞ
  • 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
  • OLCAY SEÇİLİR
  • GENÇ MÜZİSYENİMİZ EKREM BOYLU'YU TEBRİK EDERİZ
  • İstanbuldaki Ödemişli efeler Kulübü

  • ANA SAYFA HAKKIMIZDA RESİM GALERİ LİNKLER İLETİŞİM ÜYELER

    © 2014 Bu site İstanbul’daki Ödemişli Efeler Kulübüne aittir.
    Designed by Telmar