25.04.2024
ANA SAYFA HAKKIMIZDA RESİM GALERİ LİNKLER İLETİŞİM ÜYELER
 
     
 
 

Konular
   Tarihçe
   Efeler
   Ödemiş Mahalleri ve Muhtarları
   Turistik Yerler
   Ödemiş Yemekleri
   Ekonomi
   Ödemişli Sporcular
   Siyaset-Politika
   Etkinliklerimiz
   Ödemişli Akademisyenler
   Ödemişli Siyasetçiler
   Ödemişli Sanatçılar
   Ödemişli Askerler
   Ödemişli Diplomatlar
   Ödemişli Gazeteciler
   Ödemişli İş İnsanları
   Kaybettiklerimiz vefat eden Ödemişliler
   Ödemiş Ürünleri
   Ödemişli Hukukçular
   ÖDEMİŞLİ KİŞİLER VE ANILARI
   ÖDEMİŞLİ ZANATKARLAR
   ÖDEMİŞLİ GAZILERİMİZ
   ÖDEMİŞLİ ŞEHİTLERİMİZ
   ödemişli egitimciler
   ÖDEMİŞTE KAYMAKAMLIK YAPANLAR
   Ödemişli TV Program yapımcıları
   Arşiv

Üye Girişi
E-Mail :

Şifre :

Şifremi Unuttum Yeni Üye

Hesabım


Yazarlar

Reklamlar


İZZET TARTAL
HABERİ PAYLAŞ : Google'da Paylaş



İZZET TARTAL
İŞ ADAMI (Kızı Sn. Yasemin Tartal Sencer’in kaleminden)

“Babam İzzet Tartal 1927 İzmir Karşıyaka doğumlu evin ilk oğlu... İlk ve ortaokulu Ödemişte okur, İzmir’de Ticaret lisesini bitirir, iktisat fakültesine gitmek isterken dedemin çağırması ile Ödemişe gelir. Askerliğini yaptıktan sonra dedemle Nazilli’de yol inşaatı alırlar. 1951 de evlenir. İlk şahsi işi Ödemiş Bozdağ Salihli yolunu stabilize olarak yapar. Daha sonra İzmir'e yerleşirler, orada İktisat fakültesine başlar (gece) Sütkardeşi ile güzel işler yaparlar bir tanesi Akhisar İstanbul çıkışı köprü, yol yapımı diğeri de Çınarlı orta okuludur. İlk evlatlarının (ben) okul çağı gelince Ödemişe gelmeyi tercih ederler. Ödemişte garajın büyük binası, belediye binası yaptığı işler arasındadır ayrıca Bademye, Bozdağ, Bayındır Gölcük v.s tarım kredi kooperatiflerini yapmıştır. Yaşamı boyunca Ödemişte istihdam Nasıl sağlanır Ödemişin daha kaliteli yaşaması için ne yapılabilir gibi gayretleri düşünceleri hep olmuştur.

Ödemişte 1963 - 1965 yıllarında İzmir'e sadece Doğan Şafak otobüsleri çalışırdı, ulaşım yetersizdi insanlar üst üste yolculuk yapmak mecburiyetinde kalıyorlardı. Arkadaşları ile beraber halka açık Ödemiş Turizm ( anonim) şirketini kurdular Can'la başla hep beraber çalıştılar Zaman Zaman babamı otobüslerde şoförlük yaptığını görmek mümkündü (şoför sorunu olduğunda) yolculuklar rahatlamıştı. Bir gün acı bir haber... Ödemiş Turizmin kazasında avukat bir bey ölmüştü. Neticede çok büyük bir tazminat ödendi, ayrıca rekabet vs. bazı sebeplerden bu şirket battı babam çok üzüldü. Daha sonra Ödemiş pamuğunun çok değerli olmasından dolayı ne yapılabilir arayışlarından Ödemiş tekstil fabrikası kurulması çalışmalarını merhum kaymakamımız Yusuf Doğan Sıtkı Beyazıtlıoğlu, Namık Sipahi babam İzzet Tartal ve isimlerini bilmediğim diğer arkadaşlarla tamamlanır. Malum bankadan alınan krediler vs. vs. sebeplerle tekstil işi de hüsranla neticelenir. Ayrıca hayır kurumları ve eğitim kurumlarına da katkıları olmuş Ödemişi ve Ödemişlileri, çalışkan üreten insanları seven ve yanında olan, kendisi de çalışkan ama hırsı olmayan idealist ve milliyetçi iyi baba iyi eş iyi dost ve de halktan biri idi. Evlatları olarak gurur duyuyoruz Nur içinde yatsın.”

Bizler de Ödemişe çok katkılar sunmuş olan, Ödemişin tanınmış ve sevilen kişilerinden merhum Saygıdeğer, İzzet Tartal’a Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanın cennet olsun sevgili İzzet Tartal. Ödemiş ve Ödemişliler seni hiç unutmadı, unutmayacak. Eserlerinle kalbimizde yaşayacaksın. İzzet Tartal’ın Evlatlarına, ailesine ve tüm sevdiklerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyoruz.




    Diğer Haberler
  • M.COŞAN TALU GENEL CERRAHİ UZMANİ
  • AÇILIŞ
  • 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
  • OLCAY SEÇİLİR
  • GENÇ MÜZİSYENİMİZ EKREM BOYLU'YU TEBRİK EDERİZ
  • İstanbuldaki Ödemişli efeler Kulübü

  • ANA SAYFA HAKKIMIZDA RESİM GALERİ LİNKLER İLETİŞİM ÜYELER

    © 2014 Bu site İstanbul’daki Ödemişli Efeler Kulübüne aittir.
    Designed by Telmar