21.12.2024
ANA SAYFA HAKKIMIZDA RESİM GALERİ LİNKLER İLETİŞİM ÜYELER
 
     
 
 

Konular
   Tarihçe
   Efeler
   Ödemiş Mahalleri ve Muhtarları
   Turistik Yerler
   Ödemiş Yemekleri
   Ekonomi
   Ödemişli Sporcular
   Siyaset-Politika
   Etkinliklerimiz
   Ödemişli Akademisyenler
   Ödemişli Siyasetçiler
   Ödemişli Sanatçılar
   Ödemişli Askerler
   Ödemişli Diplomatlar
   Ödemişli Gazeteciler
   Ödemişli İş İnsanları
   Kaybettiklerimiz vefat eden Ödemişliler
   Ödemiş Ürünleri
   Ödemişli Hukukçular
   ÖDEMİŞLİ KİŞİLER VE ANILARI
   ÖDEMİŞLİ ZANATKARLAR
   ÖDEMİŞLİ GAZILERİMİZ
   ÖDEMİŞLİ ŞEHİTLERİMİZ
   ödemişli egitimciler
   ÖDEMİŞTE KAYMAKAMLIK YAPANLAR
   Ödemişli TV Program yapımcıları
   Arşiv

Üye Girişi
E-Mail :

Şifre :

Şifremi Unuttum Yeni Üye

Hesabım


Yazarlar

Reklamlar


OVAKENT'Lİ DİVANE GAMALI GAMALI'NIN İNSANIN İÇİNİ ACITAN HÜZÜNLÜ YAŞAM HİKAYESİ
HABERİ PAYLAŞ : Google'da Paylaş



OVAKENT'Lİ DİVANE GAMALI
GAMALI'NIN İNSANIN İÇİNİ ACITAN HÜZÜNLÜ YAŞAM HİKAYESİ
V E F A T
HURŞİT BOZKAYA & Namı diğer Gamalı
Merhum Hurşit Bozkaya (Gamalı) 01.07.1938 Yılında Adagide’de (Ovakent) doğdu. Babası Mustafa, annesi Zahide hanım ikinci çocukları Hurşit’in dünyaya gelişinin mutluğu içindedir. Hurşit abisi Ferit’ten sonra bu yoksul aileye sevinç ve mutluluk getirmiştir.
Gamalı doğduğunda ve 30 – 35 yaşlarına kadar sağlıklı bir insandı. Mutlu ve sağlıklı bir çocukluk ve gençlik dönemi yaşadı. Askerliğini yaptı. Her şey yolundaydı. Bir gün gamalıya Adagide’de bir tütüncünün tütün kapaklarını yaktığı iftirası atılır. Gamalı ben yakmadım der ama kimseyi inandıramaz tütün kapaklarını yakmadığına. Oysa kapakları yaktığını gözüyle gören olmamıştır. Bu iftira gamalıyı öyle çok üzer ki akıl sağlığını etkiler. İnsanlara olan güvenini kaybeder, insanlardan soğur ve uzaklaşır. Gamalı bundan sonra yalnızlığı seçer. Sokaklar artık onun evidir. Sokaklarda amaçsızca dolaşmaya ve kendi kendine konuşmaya başlar. O artık köyün delisi olmuştur. Gamalı Hurşit elinde ince bir sopa, sopayı bacağına vurarak dolaşırdı. Sürekli siyasi konuları, Atatürk’ü, Cumhuriyet Devrimlerini ve önemli toplumsal olayları kendi kendine konuşurdu. Eline bir tebeşir veya bir kiremit parçası alır, yerlere ve duvarlara önemli tarih ve olayları yazardı. Yazdıklarını da hiç unutmaz, sürekli tekrar ederdi. Yıllar böylece geldi, geçti. Onunla ilgilenen kimse olmadı ve gamalı da yaşlandı.
Ovaken’tin çalışkan muhtarı Hüseyin Buldan onun bu durumuna kayıtsız kalmadı. Hiç bir çıkar gözetmeden onunla sürekli yakından ilgilendi. Gamalının vasisi oldu. Gamalıyı 2014 yılının kasım ayında Ödemiş belediyesine ait yaşlı bakım evine yatırdı. Gamalı burada bir ay kaldı ve hastalığına şizofreni teşhisi kondu. Gamalının rahat ve huzur içinde sürekli kalabileceği bir yer arayışında olan muhtar, onu Seferihisar bakım evine yerleştirmek için çaba gösterdi. Ön inceleme boyunca bir ay Buca huzur evinde kalan gamalı daha sonra sürekli kalacağı Seferihisar bakım evine yerleştirildi. Ömrünün son günlerini (11 Ay) burada iyi bakılarak rahat geçirdi. 31.01.2016 tarihinde kalp krizi geçiren gamalı bu dünyaya veda etti.
Ovakent'in iyi kalpli muhtarı Hüseyin Buldan Gamalıyı bakım evine yerleştirirken ölümü halinde cenazesinin alınarak Ovakent’e götürüleceğini önceden bildirdiği için bakım evinden gelen telefon üzerine Gamalının cenazesini Seferihisar’dan alarak Ovakent’e doğduğu topraklara getirmiştir. Merhum gamalı 01.02.2016 tarihinde ikindi namazı sonrası Ovakent mezarlığına defnedilmiştir. İnsanlar ondan çekinirdi. Fakat gamalı 78 yıllık yaşamı boyunca hiç kimseye zarar vermemiştir. Gamalının ölümüyle Ovakent renkli ve sevilen bir simasını kaybetti. O bu dünyada yalnız yaşadı, yalnız öldü. Tüm Ovakentlilerin başı sağ olsun.



    Diğer Haberler
  • M.COŞAN TALU GENEL CERRAHİ UZMANİ
  • AÇILIŞ
  • 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
  • OLCAY SEÇİLİR
  • GENÇ MÜZİSYENİMİZ EKREM BOYLU'YU TEBRİK EDERİZ
  • İstanbuldaki Ödemişli efeler Kulübü

  • ANA SAYFA HAKKIMIZDA RESİM GALERİ LİNKLER İLETİŞİM ÜYELER

    © 2014 Bu site İstanbul’daki Ödemişli Efeler Kulübüne aittir.
    Designed by Telmar