19.03.2024
ANA SAYFA HAKKIMIZDA RESİM GALERİ LİNKLER İLETİŞİM ÜYELER
 
     
 
 

Konular
   Tarihçe
   Efeler
   Ödemiş Mahalleri ve Muhtarları
   Turistik Yerler
   Ödemiş Yemekleri
   Ekonomi
   Ödemişli Sporcular
   Siyaset-Politika
   Etkinliklerimiz
   Ödemişli Akademisyenler
   Ödemişli Siyasetçiler
   Ödemişli Sanatçılar
   Ödemişli Askerler
   Ödemişli Diplomatlar
   Ödemişli Gazeteciler
   Ödemişli İş İnsanları
   Kaybettiklerimiz vefat eden Ödemişliler
   Ödemiş Ürünleri
   Ödemişli Hukukçular
   ÖDEMİŞLİ KİŞİLER VE ANILARI
   ÖDEMİŞLİ ZANATKARLAR
   ÖDEMİŞLİ GAZILERİMİZ
   ÖDEMİŞLİ ŞEHİTLERİMİZ
   ödemişli egitimciler
   ÖDEMİŞTE KAYMAKAMLIK YAPANLAR
   Ödemişli TV Program yapımcıları
   Arşiv

Üye Girişi
E-Mail :

Şifre :

Şifremi Unuttum Yeni Üye

Hesabım


Yazarlar

Reklamlar


ALABAŞ
HABERİ PAYLAŞ : Google'da Paylaş



Haber Metni

ALABAŞ
Alabaş her derde deva
Ödemiş’in Bozdağ yaylasında yetişip tezgâhlarda yerini alan Alabaş sebzesinin bin bir derde deva olduğu belirtildi.Yurt dışında isminin cehennem topuzu olarak geçtiğini belirten alabaş üreticisi Hüseyin Kumru, Cehennem Topuzu’nun Türkiye’de Alabaş olarak bilindiğini belirterek Alabaş’ın 15 çeşit yemeğinin yapıldığını söyledi. Alabaş’ın özellikle akciğer ve kalın bağırsak kanserlerine önleyici özelliği olduğunu söyleyen üretici Hüseyin Kumru zayıflamak isteyenlerin de Alabaş’ı tercih ettiğini ancak birçok vatandaşın Alabaş sebzesini bilmediğini söyledi.
Yıllar önce Bozdağ’da ilk brokoli sebzesini yetiştirenin kendisi olduğunu kaydeden Hüseyin Kumru yaklaşık 7 yıldır Alabaş ürettiğini belirtti.
Evli ve 1 çocuk babası Üretici Hüseyin Kumru şunları söyledi:“Alabaş yurt dışında cehennem topuzu olarak biliniyor. Lahanagiller ailesinden olan Alabaş’ın kereviz gibi sebzesi lahana ya da karnabahar gibi sapları ve yaprakları var. Alabaş’ın kereviz yemeği gibi sulu yemeği yapılabiliniyor un ile karıştırılıp çorbası yapılabiliniyor. Aynı zamanda meyve gibi çiğ tüketilebiliniyor ya da rendesi yapılarak yemeklerin yanında salata şeklinde yenilebiliniyor.”“Bunların yanında farklı yemekleri de yapılıyor toplamda 15 çeşit yemek halinde tüketilen bir sebzemiz. Ben Bozdağ’da Alabaş’ı son 7 yıldır üretiyorum. İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, İzmir, Yalova gibi birçok il merkezinden birebir müşterilerim var. Alabaş’ı bilen biliyor ve çokta iyi tüketiyor.”“Yılın 12 ayı Alabaş Bozdağ’da yetişiyor bu yüzden müşterilerim yılın her zamanı Alabaş siparişi veriyor. Perakende ve toptan satışlar yapıyorum. Ödemiş pazarında da tezgâhta satıyorum. Alabaş’ı birçok Ödemişli de bilmeyebilir. Birçok insan için yeni bir sebze olabilir ancak faydaları saymakla bitmiyor.”“Alabaş önce akciğer ve kalın bağırsak kanserlerini önleyici faydası var. Şekeri kolesterolü düşürür, kansızlığa iyi gelir. Böbrek ve safra kesesi taşlarını düşürür. Kalp hastalıklarına iyi gelir yüksek tansiyonu düşürme özelliği var. Sinirsel hastalıkları ve felç geçirme riskini azaltma özelliği var.”

“ZAYIFLAMAK İSTEYENLER İÇİN”


“En önemlisi de zayıflatmaya iyi geliyor. Birçok kadın formda olmak ya da zayıflamak için Alabaş’ı tercih ediyor.



    Diğer Haberler
  • KIRMIZI ÖDEMİŞ KARPUZU
  • SARI ÖDEMİŞ PATATESİ
  • BALLI ÖDEMİŞ İNCİRİ
  • ALABAŞ

  • ANA SAYFA HAKKIMIZDA RESİM GALERİ LİNKLER İLETİŞİM ÜYELER

    © 2014 Bu site İstanbul’daki Ödemişli Efeler Kulübüne aittir.
    Designed by Telmar