20.04.2024
ANA SAYFA HAKKIMIZDA RESİM GALERİ LİNKLER İLETİŞİM ÜYELER
 
     
 
 

Konular
   Tarihçe
   Efeler
   Ödemiş Mahalleri ve Muhtarları
   Turistik Yerler
   Ödemiş Yemekleri
   Ekonomi
   Ödemişli Sporcular
   Siyaset-Politika
   Etkinliklerimiz
   Ödemişli Akademisyenler
   Ödemişli Siyasetçiler
   Ödemişli Sanatçılar
   Ödemişli Askerler
   Ödemişli Diplomatlar
   Ödemişli Gazeteciler
   Ödemişli İş İnsanları
   Kaybettiklerimiz vefat eden Ödemişliler
   Ödemiş Ürünleri
   Ödemişli Hukukçular
   ÖDEMİŞLİ KİŞİLER VE ANILARI
   ÖDEMİŞLİ ZANATKARLAR
   ÖDEMİŞLİ GAZILERİMİZ
   ÖDEMİŞLİ ŞEHİTLERİMİZ
   ödemişli egitimciler
   ÖDEMİŞTE KAYMAKAMLIK YAPANLAR
   Ödemişli TV Program yapımcıları
   Arşiv

Üye Girişi
E-Mail :

Şifre :

Şifremi Unuttum Yeni Üye

Hesabım


Yazarlar

Reklamlar


64 yıllık İnci Manifatura'nın öyküsünü
HABERİ PAYLAŞ : Google'da Paylaş





Ödemiş'te 1950 yılında Nazmi Genev tarafından kurulan İnci Manifatura üçüncü kuşak işletmecileri ile Ödemişlilere hizmet vermeye devam ediyor. Yarım asırdan gazla bölgeye hizmet vermeye devam eden İnci Manifatura kumaş müşterilerinin ilk akla gelen adresi olmaya devam ediyor.

64 yıllık İnci Manifatura'nın öyküsünü ilçe Kaymakamı Abdullah Dölek'e anlatan Nebil Genev, İnci Manifatura'nın sıradan bir işletme olmadığını, bir müze ya da bir okul gibi düşünebileceğini, insanların işletmeye geldiklerinde anılarının tazelendiğini belirtiyor.

Nebil Genev şunları söyledi:

"ŞERİF HAFIZ AYDIN BİR DİN ADAMIYDI"

"1950 yılında İnci Manifaturayı kuran kurucu dedem Nazmi Genev'in babası Şerif Hafız Genev Osmanlı dönemi sonlarında Genev köyünde tüccarlık yapan bir insanmış. Şerif Hafız o dönemin Genev olarak bilinen şimdinin Zeytinlik beldesi olan bölgede aydın bir din adamı imiş. Dönemin Osmanlı padişahından Şerif Hafız'a ferman gelerek 'o bölgenin temsilcisi sensin' denmiş. Dedem Nazmi Genev de babası Şerif Hafız'dan gördüğü destek ile İnci Manifatura'yı kurmuş. 1970 yılına kadar dedemin işletmesinden sonra babam Vecihi Genev devreye girmiş. 1992 yılında dedem Nazmi Genev'in ölümünden sonra babam tamamen işletmeyi devam ettirmiş.

Babamın döneminde ben de eğitim hayatım devam ederken yaz tatillerinde işletmeye gelir çalışırdım. 2004 yılında da babamdan aldığım bayrağı taşımaya başladım. 2010 yılında babamın vefatından sonra İnci Manifatura'yı üçüncü kuşak olarak babam gibi ben de üniversite mezunu olarak devam ettirme kararı aldım" dedi.

"FİLMLERE KUMAŞ VERDİ"

İnci Manifatura Ödemiş'te çekilen Zülfü Livaneli'nin 'Veda' filmi ile 'Tatar Ramazan' dizisi gibi çeşitli filmlere de kumaş tedarik etti.

"BÜROKRATLARIN VE SİYASİLERİN UĞRAK NOKTASI"

Dedem Nazmi Genev ve babam Vecihi Genev'in siyasi kimliklerinden dolayı da bu işletmeye birçok siyasetçi, milletvekili, devlet bakanı, belediye başkanlarının da uğrak noktası olmuştur. Geçtiğimiz hafta da Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek işletmemize ziyaret etti. Kendisi ile şahsi tanışıklığım yoktu ancak hareketli bir kaymakamımızın olduğunu basından takip ediyordum. Kendisi ziyareti ile bizleri şereflendirdi. Ödemiş'e kaymakamlığımızın yapacak olduğu yatırımlardan güncel konulardan bahsederek hoş sohbet ettik. Kendisi de işletmemizin geçmiş tarihi ile yakından ilgilendi. Kaymakamımız Abdullah Dölek'e çat kapı ziyaretinden dolayı çok teşekkür ediyorum." - İZMİR



    Diğer Haberler
  • M.COŞAN TALU GENEL CERRAHİ UZMANİ
  • AÇILIŞ
  • 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
  • OLCAY SEÇİLİR
  • GENÇ MÜZİSYENİMİZ EKREM BOYLU'YU TEBRİK EDERİZ
  • İstanbuldaki Ödemişli efeler Kulübü

  • ANA SAYFA HAKKIMIZDA RESİM GALERİ LİNKLER İLETİŞİM ÜYELER

    © 2014 Bu site İstanbul’daki Ödemişli Efeler Kulübüne aittir.
    Designed by Telmar