20.04.2024
ANA SAYFA HAKKIMIZDA RESİM GALERİ LİNKLER İLETİŞİM ÜYELER
 
     
 
 

Konular
   Tarihçe
   Efeler
   Ödemiş Mahalleri ve Muhtarları
   Turistik Yerler
   Ödemiş Yemekleri
   Ekonomi
   Ödemişli Sporcular
   Siyaset-Politika
   Etkinliklerimiz
   Ödemişli Akademisyenler
   Ödemişli Siyasetçiler
   Ödemişli Sanatçılar
   Ödemişli Askerler
   Ödemişli Diplomatlar
   Ödemişli Gazeteciler
   Ödemişli İş İnsanları
   Kaybettiklerimiz vefat eden Ödemişliler
   Ödemiş Ürünleri
   Ödemişli Hukukçular
   ÖDEMİŞLİ KİŞİLER VE ANILARI
   ÖDEMİŞLİ ZANATKARLAR
   ÖDEMİŞLİ GAZILERİMİZ
   ÖDEMİŞLİ ŞEHİTLERİMİZ
   ödemişli egitimciler
   ÖDEMİŞTE KAYMAKAMLIK YAPANLAR
   Ödemişli TV Program yapımcıları
   Arşiv

Üye Girişi
E-Mail :

Şifre :

Şifremi Unuttum Yeni Üye

Hesabım


Yazarlar

Reklamlar


ÖMER AKŞAHAN
HABERİ PAYLAŞ : Google'da Paylaş



ÖMER AKŞAHAN (1953-....) http://www.anamursedir.com/yazar.asp?yaziID=1379 Memleketi Ödemiş. Uzun yıllar öğretmenlik yaptı. Halen Tmolos Edebiyat ‘ta Sahibi ve genel yayın yönetmeni olarak çalışıyor ve üretiyor. Birçok edebiyat dergisine; şiir, deneme, öykü, inceleme, gezi, anı yazıları yazdı. Ödemiş "Efe" dergisinin yöneticiliğini yaptı. İlk şiir kitabını 1998 yılında yayımladı. Öğretmen, Gazeteci, Yazar, Şair, sivil toplum örgütlerinde yönetici, girişimci ve çok yönlü bir insan Ömer Akşahan. Aynı zamanda bir Ödemiş sevdalısı. Ödemişi çok seviyor. Bu konuda yazılar yazıyor. http://haberhurriyeti.com/adini-siz-koyun/ , Ödemiş için çırpınan Ömer bey diyor ki:”İnanın bu kente (Ödemişe) ve insanlarına yaptıklarımı hiç de yeterli görmüyor ve her fırsatta yeni yeni fikirler ve eylemlerle kentimize katkı vermeye çalışıyorum... Umarım bu çalışmalarım ilgililerce kabul görür ve desteklenir..” O Ödemişte bir kültür meşalesi yaktı. Adı Tmolos Edebiyat.Bu meşaleyi söndürmemek, büyütmek Ödemişlilerin ve yöremizin görevi olmalı. https://www.facebook.com/pages/Tmolos-Edebiyat/480445968683580
Bakın sayın İlknur BAKIŞ; Fikir, Kültür, Sanat ve Edebiyat dergisinde sayın Ömer Akşahan’ı nasıl anlatıyor. 1953 doğumlu Ömer Akşahan, 1973 Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü’ndeki eğitiminden sonra Lisansını AÖF Coğrafya bölümünde tamamlamış ve eğitim ordusuna katılmıştır. İlköğretim ve Öğretmenevi Müdürlüğü görevlerinden sonra M.E. Bakanlığı tarafından Almanya’nın Bavyera eyaletinde beş yıl süreliğine öğretmen olarak atanmıştır. Emekliliği sonrası çalışma hayatına özel bir sektörde devam etmiş, Evliya Çelebi misali Anadolu topraklarını karış karış gezmiştir.
İçindeki edebiyat ruhunu her daim yüreğinde taşıyan Akşahan, görevlerinin yanı sıra Almanya’da Almanca Gemeinsam adlı yayın, 1990’da Ödemiş Efe Dergisini çıkarmış, Kıyı, Kurşun Kalem, Beşparmak, Eliz, Akat alpa, Yaratı, İzlek, Pir Sultan Abdal, Varlık, Alaz, Batı söz, Cumhuriyet Kitap, Sunak, Ozan ağacı dergilerinde de deneme, şiir, öykü ve kitap tanıtım yazılarıyla görülmüştür.
Ödemiş yerel basınında “Kırık Tebeşir” adlı köşesinde yerel ve genel konulara ilişkin yazılar yazmış; şimdilerde www.haberhurriyeti.com sitesinde köşe yazarlığını sürdürmektedir. 2012 Nisan ayından bu yana düzeli olarak aylık TMOLOS EDEBİYAT dergisinin sahibi ve sorumlu yayın yönetmenliğini yapmakta. ÇYDD Ödemiş Şubesi'nde başkanlık görevinin yanı sıra ÖDEV Ödemiş Eğitim Vakfı’nın genel sekreterliğini de yürütmektedir. Ömer AKŞAHAN bugüne kadar, Nasıl Çalışalım? Nasıl Başaralım? Egebank Yayını, 1990. (MEB tavsiyeli), Şiir Üşüdü, Şiirler 1998, Sonbahar Soloları, Kıyı Yayınları Nisan 2011 ve bu yıl yine Kıyı Yayınlarından Salvador Nerede adlı öykü kitabıyla okurlarına ulaşmaktadır. — Ödemiş Merkez'de.



    Diğer Haberler
  • M.COŞAN TALU GENEL CERRAHİ UZMANİ
  • AÇILIŞ
  • 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
  • OLCAY SEÇİLİR
  • GENÇ MÜZİSYENİMİZ EKREM BOYLU'YU TEBRİK EDERİZ
  • İstanbuldaki Ödemişli efeler Kulübü

  • ANA SAYFA HAKKIMIZDA RESİM GALERİ LİNKLER İLETİŞİM ÜYELER

    © 2014 Bu site İstanbul’daki Ödemişli Efeler Kulübüne aittir.
    Designed by Telmar